Ons Biologisch sojameel wordt gemaakt uit sojabonen uit gecontroleerde biologische teelt in Europa. De bonen worden geroosterd, dus zacht verhit, om hun natuurlijke bescherming tegen plagen te verwijderen. Vervolgens worden ze fijn gemalen tot een licht, notenachtig meel. Ons Biologisch sojameel is een uitstekende bron van voedingsvezels en eiwitten en is van nature glutenvrij. Dit maakt het tot een ideale meelalternatief voor mensen die geen gluten willen of die gewoon hun inname van voedingsvezels en eiwitten willen verhogen.
Met zijn milde smaak is ons Biologisch sojameel ideaal voor een breed scala aan bakproducten, zoals brood, koekjes en cakes. Daarnaast is het ideaal om sausen en soepen te binden of als eivervanging. Een eetlepel Biologisch sojameel met twee eetlepels water vermengd vervangt een ei. Zo wordt veganistisch bakken kinderspel. Vind meer eiwitrijke meelsoorten in onze winkel:
Biologisch zoete lupinenmeel en
Biologisch kikkererwtmeel.