Gedroogde chilipepers fijn vermalen, ongeveer 1 - 5 mm met zaad. Ze hebben een middelmatig scherpe, licht fruitige smaak en verrassen door hun rood-gele kleurenspel. De productie van onze chili begint met de zorgvuldige selectie en oogst van rijpe rode chilipepers. Vervolgens worden ze zacht gedroogd om hun rijke, kruidige smaak en heldere rode kleur te behouden. Tot slot worden de gedroogde pepervruchten fijn vermalen en zorgvuldig verpakt. Onze chili kan in een breed scala aan gerechten worden gebruikt. Het geeft soepen, stoofpotten, sausen en marinades een kruidige kick. Ook verfijnt het grillgerechten en geeft Mexicaanse of Indiase gerechten de authentieke smaak. Een snufje chili geeft ook je smoothies een verrassende kruidige smaak of chocoladetoetjes een smaak- en visuele kick.
De scherptegraad kan per partij en beschikbaarheid variëren.
Chili en
Paprika zijn verwant en behoren tot het geslacht Capsicum. Naast de grootte verschillen ze in smaak. Deze loopt uiteen van fruitig tot zeer scherp. Verantwoordelijk voor de scherpte, die in Scoville wordt gemeten, is de stof Capsaicin.