Onze gedroogde rode berberisbessen uit Iran zijn een echte geheimtip en verrukken fijnproevers met hun zuur-fruitige smaak. In biologische kwaliteit zijn ze een uitverkorene zeldzaamheid.
De kleine rode bessen zijn in het Nabije Oosten algemeen aanwezig, waar ze zowel in hartige als in zoete gerechten worden gebruikt. Bij ons is de berberis echter vooral bekend als sierplant. Maar dat verandert, want steeds meer mensen herkennen de culinaire voordelen van deze voedselvezelsrijke superfoodbes.
De toepassingsmogelijkheden van berberisbessen zijn bijna oneindig: ze smaken uitstekend in
muesli en
noot-fruitmixen, geven gebak en banketbakkerij een aangename zuurheid en kunnen ook uitstekend worden gebruikt in hartige gerechten. Proeer ze in een Perzisch rijstgerecht of in uw volgende salade en ervaar de unieke smaak van deze oosterse bes.
Ontdek de veelzijdigheid en de bijzondere smaak van onze biologische berberisbessen en verrijken uw keuken met deze exotische superfoodbes!