Gepitte en gedroogde biologische dadels van het ras Deglet Nour. De vingers van het licht, zoals de zoete vruchten in het Nederlands heten, zijn middel- tot lichtbruin en tussen de 3 en 5 cm lang. Ze zijn zacht tot middelzacht bij het eten, smaken aangenaam zoet en fruity en zijn een goede bron van voedingsvezels. Dat maakt dadels tot een natuurlijke, lekkere snack en tot een populaire ingrediënt bij het bakken en koken. Overal waar natuurlijke zoetheid gewenst is, zijn ze het ideale ingrediënt: vruchtenbrood, cake, gebakvulling, mueslirepen, energiebollen en
fijn gesneden als zoete topping op muesli, porridge of salade. Deglet Nour dadels verfijnen met hun fijne zoetheid ook curry's en tomatengerechten. Probeer het zelf eens. De hoofdteeltgebieden van onze dadels zijn Tunesië en Algerije.
Ontdek meer dadels in onze winkel. Naar onze biologische Medjool dadels ga je
hier langs. Voor eenvoudig zoeten vind je
dadelsuiker in onze winkel: zeer fijn gemalen, gedroogde dadels.