Gedroogde gezoete cranberries. De overwegend halve bessen zijn donkerrood tot bruin, zacht en hebben een fruity-zure, milde zoete smaak
Cranberries zijn een goede bron van vezels. Ze zijn veelzijdig inzetbaar in
muesli,
noten-fruitmixen en voor koken en bakken.
Cranberries worden ook wel moosbessen genoemd. Ze zijn bijzonder populair in de VS en Canada, waar een feest als Thanksgiving zonder de kleine rode wonderbessen ondenkbaar zou zijn.
Productkennis: Hoe worden cranberries eigenlijk geoogst? De normale, droge oogst van cranberries is zeer bewerkelijk en wordt daarom alleen voor het kleine deel van de vruchten toegepast dat vers wordt gegeten. Voor cranberries die tot sap of gedroogde vruchten worden verwerkt, vindt de oogst plaats met behulp van water. De velden worden overstroomd en machines zorgen voor beweging in het water, zodat de bessen zich van de plant losmaken. Omdat de bessen door hun luchtkamers aan het wateroppervlak blijven drijven, kunnen ze gemakkelijk worden afgeschept.