Gepitte en gedroogde biologische dadels van het ras Deglet Nour. De vingers van het licht, zoals de zoete vruchten in het Nederlands heten, zijn middel- tot lichtbruin en 3 tot 5 cm lang. Ze zijn zacht tot middelhard van textuur, smaken aangenaam zoet en fruity en zijn een goede bron van voedingsvezels. Dat maakt dadels tot een natuurlijke, lekkere snack en tot een populaire ingrediënt bij het bakken en koken. Overal waar natuurlijke zoetheid gewenst is, zijn ze het ideale ingrediënt: vruchtenbrood, cake, gebakvulling, mueslirepen, energieribbels en fijn gesneden als zoet topping op muesli, porridge of salade. Deglet Nour dadels verfijnen met hun fijne zoetheid ook curry's en tomatengerechten. Probeer het zelf eens. Onze dadels worden voornamelijk geteeld in Tunesië en Algerije.
Praktisch ook: gedroogde dadels fijn gemalen voor het eenvoudig zoeten van vele creaties. Ga naar onze biologische Medjool dadels
hier heen. Ontdek ook onze rubriek
Productwissen met interessante feiten over onze fijne biologische lekkernijen.