Gepitte en gedroogde biologische dadels van het ras Deglet Nour. De 'vingers van het licht', zoals de zoete vruchten in het Nederlands worden vertaald, zijn middel- tot lichtbruin en zijn tussen de 3 en 5 cm lang. Ze zijn zacht tot middelhard van binnen, hebben een aangename zoete en fruitige smaak en zijn een goede bron van voedingsvezels. Dat maakt dadels tot een natuurlijke, lekkere snack en tot een populaire ingrediënt bij het bakken en koken. Overal waar natuurlijke zoetheid gewenst is, zijn ze het ideale ingrediënt: vruchtenbrood, koeken, gebakvullingen, mueslirepen, energieballen en fijngehakt als zoete topping op muesli, porridge of salade. Deglet Nour dadels verfijnen met hun fijne zoetheid ook curries en tomatengerechten. Probeer ze zelf eens. Onze dadels worden voornamelijk geteeld in Tunesië en Algerije.
Handig ook: gedroogde dadels fijn gemalen voor het gemakkelijk zoeten van veel creaties. Ga naar onze biologische Medjool dadels
hier heen. Ontdek ook onze rubriek
Productwissen met interessante feiten over onze fijne biologische lekkernijen.