Kokosschijfjes van gemiddelde grootte. Deze crème-witte, vrij fijne schijfjes hebben een vaste consistentie en een milde, zoetige en melkachtige smaak. Ze zijn rijk aan voedingsvezels. De schijfjes zijn ideaal voor bakken en niet alleen populair in de kersttijd. Naast kokosmacarons kunnen er tal van lekkernijen mee gemaakt worden. Ze zijn ook geschikt voor het koken van hartige en zoete gerechten en voor het decoreren van zoete gebakjes, fruitssalades en andere desserts. Zo eenvoudig kan een culinaire reis naar de Caraïben zijn.
Goed om te weten: De kokosnoot is botanisch gezien geen noot, maar behoort net als abrikozen, kersen, mango's, koffiebonen en olijven tot de steenvruchten. In totaal biedt het ons een verscheidenheid aan toepassingen. Zo waarderen we afhankelijk van het recept het kokoswater evenzeer als de cremeuze
kokosmelk of het
kokosolie. In de oorsprongslanden wordt de harde schil gebruikt als brandstof en de vezelige laag kan worden gebruikt voor textiel zoals tapijten of manden en zelfs als isolatiemateriaal.